Dorn therapie

 

Dorn therapie

Veel mensen hebben een functioneel beenlengteverschil.

Door overbelasting, verkeerd of te lang zitten in de auto of lange tijd met de benen over elkaar zitten kan het bekken scheef gaan staan. En dan lijkt het net alsof er een beenlengteverschil is.

Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: "Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven!" 
Maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

De Dorn therapie komt uit Duitsland. In tegenstelling tot "kraken” is de Dorn therapie een milde therapie. Met de duimen zet de Dorn therapeut op een voorzichtige manier de wervels weer op hun plek terug. Tegelijkertijd maakt de Dorn therapeut het fascieweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en verminderen de klachten. Na de Dorn behandeling moet de patiënt 2 á 3 dagen inspanningen vermijden. Er kan wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Dat betekent dat de nieuwe positie gestabiliseerd wordt.
Veel water en theedrinken helpt om het ontgiften te bevorderen.


Bij volwassenen kan de Dorn methode worden vergezeld van de Breuss massage. De Breuss massage concentreert zich op de wervelkolom, waarbij de verwarmde St.Janskruid olie met behulp van specifieke beweging aangebracht en ingewreven wordt zodat de spieren rondom de wervelkolom zich gaan ontspannen.

Powered by webXpress